Lezing: Werken aan vitaliteit binnen organisaties

Spreker: Meijke van Herwijnen

Steeds meer organisaties beseffen dat mentale veerkracht een randvoorwaarde is als je samen met je medewerkers aan een toekomstbestendige organisatie wilt bouwen. Medewerkers en leidinggevenden hebben een heldere geest nodig om effectief problemen op te lossen, kritisch na te denken, samen te werken, creatief te zijn en te reageren op verandering. Stel nu dat je als organisatie wilt zorgen dat de mentale veerkracht toeneemt in plaats van afneemt, wat zijn dan dingen die je moet doen – en wat zijn de valkuilen? Meijke van Herwijnen geeft op basis van 18 jaar ervaring inspiratie die concreet is en aan het denken zet. Ze biedt als denkkader hoe je systematisch kunt bouwen aan work-life skills waar iedereen langdurig op terug kan vallen. Ze besteedt niet alleen aandacht aan de inhoud van interventies, maar vooral aan de manier waarop je ze een plek geeft in de organisatie. Want hoe goed de aanbieders in je providerboog ook zijn in hun vak, medewerkers moeten hen wel opzoeken als dat nodig is.

Meijke van Herwijnen

Dit leert u tijdens
deze sessie

Future proof

Arbeidsperspectief
Tips & tricks

Wat moet je doen om de mentale veerkracht bij je werknemers toe te laten nemen?

Best practices

Best practices
Ideeën opdoen

Op basis van 18 jaar ervaring inspiratie die je aan het denken zet.

Delen van kennis

Delen van kennis
en ervaring

Hoe kun je systematisch bouwen aan work-life-skills

Meijke van Herwijnen

Meijke van Herwijnen
Werken aan vitaliteit binnen organisaties

Meijke is actief op het gebied van leefstijlcoaching en Positieve Gezondheid. Haar bedrijf Visiom biedt opleidingen op deze terreinen en ze maakt zich hard voor het versterken van (coachings)vaardigheden bij professionals in zorg & welzijn, het versterken van het vak leefstijlcoaching en het werken aan vitaliteit binnen organisaties.
Daarnaast denkt ze vanuit haar rol als bestuurslid van de Federatie voor Gezondheid mee over hoe we in Nederland de beweging van ‘nazorg’ naar ‘voorzorg’ kunnen maken: hoe zorgen we dat mensen in staat zijn om hun eigen welzijn te versterken, in plaats van ze (pas) hoogstaande zorg te bieden als ze ziek geworden zijn?

Blogs gerelateerd
aan dit onderwerp