Leger des Heils over arbeidsperspectief

Gepubliceerd door: Robidus
Interview

Het Leger des Heils, wie kent de organisatie niet? Toch kennen nog maar weinig mensen het initiatief 50|50, de zeer actieve re-integratietak van de organisatie. Het doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen. Een win-win situatie, want zowel de werknemer als werkgever hebben er uiteindelijk iets aan.

Jaco de Groot, Manager Operation & Sales, en Mirjam van den Hoek, re-integratiecoach in de regio Dordrecht benadrukken dat bedrijven niet alleen uit liefdadigheid de samenwerking moeten zoeken. Er is veel meer mogelijk. Mirjam vertelt: “Bedrijven zijn tegenwoordig gewend aan re-integratiepartijen die komen praten over job creation en job carving, maar als ik vertel dat het Leger des Heils dat ook doet en hoe breed we hier mee bezig zijn, zijn ze vaak erg verrast” aldus Mirjam van den Hoek. Mirjam: “Ik loop vaak tegen vooroordelen aan over de cliënten die via ons aan het werk gaan. Sommige mensen denken dan toch aan een dakloze met een lange baard die door de stad zwerft, maar dat is allang niet meer zo. Er zijn ook zzp’ers die niet goed verzekerd waren en tijdelijk hun werk niet konden doen. Waardoor ze in de financiële problemen kwamen. Er zitten bij ons gewoon hele prettige arbeidskrachten tussen. Net als werkgevers personeel op andere plekken weghalen, kunnen ze ook bij ons waardevolle arbeidskrachten vinden.”

Robidus levert ondersteuning bij het 50|50 initiatief van het Leger des Heils. Robert Wondaal, commercieel directeur bij Robidus legt uit: “Wij ondersteunen organisaties bij de uitvoering van sociale zekerheid met als doel de inzetbaarheid te vergroten. Ons DNA sluit aan bij dat van het Leger des Heils, samen zorgen we ervoor dat mensen die nu aan de zijlijn staan straks weer aan de slag kunnen.”
In het interview leest u hoe het Leger des Heils omgaat met de vraag naar meer diversiteit op de arbeidsmarkt. Er worden leermomenten gedeeld vanuit de praktijk en gekeken naar de toekomst van 50|50. (HR Strategie, november 2019)

Blogs gerelateerd
aan dit onderwerp